Een uniek vakantiehuis 10 personen huren

Een uniek vakantiehuis 10 personen huren, hoe doe je dat?

Als je voor een groep van 10 personen een leuk vakantiehuis wilt huren, zie je al snel door de “bomen het bos niet meer”. Op het internet vind je honderden websites waar 10 persoons vakantiehuizen worden aangeboden. En iedereen heeft het grootste en meest bijzondere aanbod. Hoe kom je er nu achter welke reisorganisatie zijn beloftes waar maakt en hoe weet je of een huisje echt zo mooi gelegen is als op de website?? Via deze blog geven wij u een kijkje in de keuken van de reiswereld. Wat zijn de valkuilen van het huren van een vakantiehuis 10 personen en wat zijn de zaken die er echt toe doen?? In deze blog ook aandacht voor de vele valkuilen. Zeker als je grote vakantiehuizen 10 personen zoekt voor een familieweekend is het opletten geblazen.

Interhome groepsaccommodaties banner

De valkuilen van het huren van een vakantiehuis 10 personen via een particulier.

Als een particulier zijn vakantiehuisje via Marktplaats privé verhuurt, welke garanties heeft u dan dat uw boeking niet geannuleerd wordt of het vakantiehuis zelfs helemaal niet bestaat?? Wat betekent de SGR?? welke garantie biedt deze organisatie?? Telkens komt er een ander onderwerp aan bod in deze blog. Ook halen we er 10 persoons vakantiehuizen uit die echt heel bijzonder zijn en uw aandacht verdienen. Een vakantiehuis voor 10 personen in Ameland  met zeezicht bijvoorbeeld. Of dat luxe vakantiehuis met houtkachel en privé sauna in Zuid-Limburg bijvoorbeeld. Is er geen vakantiehuis 10 personen beschikbaar? Boek dan een 12 persoons vakantiehuis aan zee.

Het huren van een vakantiehuis en Stichting Garantiefonds Reisgelden ( SGR ).

Indien u een luxe vakantiehuis aan zee voor 8, 9, 10, 11 of 12 personen voor een weekendje huurt, bent u al snel een 400 a 500 euro kwijt. Een vakantiehuis met privé zwembad voor 10 personen aan zee kost al snel een 1.000 euro per week. Het is dus zaak om voor u boekt, uzelf en uw reisgenoten ervan te overtuigen dat u uw accommodatie boekt bij een solide reisorganisatie die naast kwaliteit ook zekerheid biedt. Een reisorganisatie welke aangesloten is bij de SGR ( Stichting Garantiefonds Reisgelden ) biedt die kwaliteit en (vooral ) financiële zekerheid.


Als de reisorganisatie in kwestie in de financiële problemen komt en  “niet kan leveren” krijg je van de SGR je aanbetaalde huursom terug. Als de reisorganisatie bemiddelt voor een particuliere huiseigenaar en die huiseigenaar gaat failliet, ook dan krijg je je geld terug en kan je een ander 10 persoons vakantiehuisje boeken. Kortom, als je een groot vakantiehuis gaat huren, doe dat dan bij een reisorganisatie met SGR Garantie! Het huren van een particulier vakantieverblijf, rechtstreeks via de huiseigenaar, brengt beperkte risico’s met zich mee.

grote vakantiehuizen landal banner

Een vakantiehuis 10 personen huren bij een particulier.

Iemand die rechtstreeks zijn vakantiewoning verhuurt, dus zonder tussenkomst van een bemiddelaar of reisorganisatie, is niet aangesloten bij de SGR of ANVR. Ook al heeft die persoon goede bedoelingen, je loopt als huurder een theoretisch risico. Wat als het vakantiehuis stormschade of waterschade krijgt en niet verhuurd kan worden?? wat als er brandschade is of de huiseigenaar de accommodatie abusievelijk dubbel heeft verhuurd??


Groep op het strand - vakantiehuis 10 personen huren

Goedkoper vakantiehuis 10 personen.

Onze tip:  Betaal, als je een particulier vakantiehuis of familiehuis huurt, de hele huursom nooit vooruit. Betaal een 15 a 20 % aan en betaal de rest op de dag dat je het vakantiehuis betrekt. Zo vermijd je je geld voor je vakantie of familieweekend geheel kwijt te raken en kan je toch een goedkoper vakantiehuis 10 personen huren!

Cenrer Parcs groepsaccommodaties banner